Search
Close this search box.

درگاه پرداخت چیست؟ مقایسه 6 تا از بهترین درگاه های واسط

زمان مطالعه: 2 دقیقه

سلام دوستان خسته نباشید مطمعنم این مدت دنبال درگاه و کار های خودکار سازی سفارشات و پیشرفت کسب وکار تون بدین تیم ما تصمیم گرفت در راستای کمک به هم وطنان تحلیل شفاف و کاملی از درگاه پردخت ها داشته باشد تا بتوانید برای انتخاب با چشمی باز تر و هوشمند تر تهیه کنید…

خب قبل از معرفی یه توضیح مختصری و تاریخچه و چرایی لازمه این درگاه ها می پردازیم در آخر هم تحلیل عملکرد و مقایسه آنها را با هم برسی می کنیم.

تاریخچه

شروع فعالیت در صنعت پرداخت الکترونیک در ایران از سال 1350 انجام شد، به این صورت که 4 سال بعد از اختراع اولین دستگاه های خود پرداز بانکی در جهان، بانک تهران با خرید تعدادی از دستگاه های ATM  و نصب و راه اندازی آن ها وارد حوزه پرداخت الکترونیک شد.

از اواسط دهه 70 مجددا دستگاه های خود پرداز بانکی و کارت های بانکی به صورت گسترده  مورد استفاده قرار گرفت و پس از آن با افزایش تقاضا از سمت کاربران، منجر به افزایش این سرویس ها و ابزار های پرداخت شد. بانک ها و موسسات مالی خود را با این تغییر بزرگ آماده کردند و خدمات خود را به صورت غیرحضوری به مردم ارائه دادند. در این دوره،  بانک ها با مشکلات و چالش هایی روبه رو بودند مانند: تامین کارت ها و دستگاه های ATM، نصب، نگه داری، پول گذاری و امنیت این دستگاه ها، انجام مسائل مربوط به سرقت، چاپ و پشتیبانی کارت ها، دانش تولید نرم افزار های بانکی، هم چنین هر بانک فقط کارت مخصوص به خود را قبول می کرد. 

سپس با به وجود آمدن شبکه شتاب بانک مرکزی، در شبکه الکترونیکی بانک ها پیشرفت بیشتری حاصل شد و مردم بانک هایی را ترجیح می دانند که عضو شبکه شتاب باشند. پس از آن شرکت های ارائه دهنده خدمات پرداخت الکترونیک که به نام PSP معروف هستند، راهکارها و محصولاتی را  به دارندگان کارت های بانکی ارائه کردند که می توان  به دستگاه های Pos، درگاه های پرداخت اینترنتی (IPG) و کد های Ussd را اشاره کرد.

بعد از پیشرفت ها، کار و تلاش زیاد در صنعت پرداخت کشور، شاپرک که شبکه الکترونیکی پرداخت کارت است، از سال 1391 جهت ساماندهی صنعت پرداخت در کنار شبکه شتاب کار خود را شروع کرد و 12 شرکت PSP از شبکه شتاب به شبکه شاپرک منتقل شدند.

درگاه پرداخت چیست؟

بزودی…

آنچه در این مطلب خواهید خواند